V smoothie dodajte konopljino olje

konopljino oljeČe izberete prave sestavine si lahko pripravite smoothie poln vitaminov le tega pa lahko še dodatno obogatite s skritim biserom narave. Dodajte konopljino olje in svoj smoothie obogatite z omega-3, omega-6 in linolansko kislino. Ste vedeli, da z eno žlico konopljinega olja, torej s 15 mililitri, a dan zadovoljimo dnevno potrebo po esencialnih maščobnih kislinah.

Konopljino olje lahko dodate skorajda v vsak smoothie, saj je prijetnega okusa, številne študije pa dokazujejo, da je z njim mogoče preprečevati številne bolezni srca in ožilja, raka in lajša nekatere simptome, ki se pojavijo pri multipla sklerozi. Če ne jeste rib, ki so bogat vir omega-3 maščobnih kislin, je uživanje konopljinega olja še toliko bolj smiselno, saj te kisline lajšajo vnetne procese v telesu, ki so znak slabega imunskega sistema. Nikakor pa ne mešajte konopljinega olja z drogo, ki, saj se slednje stiska iz semen konoplje in se ne prideluje z listov.

Skratka, podali smo vam nasvet kako lahko vam ljubi smoothie še dodatno obogatite z vitamini in si tako pomagate do zdravega telesa in imunskega sistema, ki v sodobnem tempu življenja tako rad odpove in nas položi v posteljo.